Balandėliai – vienas populiaresnių mūsų virtuvės patiekalų, kurio gamybos receptas perduodamas iš kartos į kartą beveik kiekvienoje šeimoje. Daugelio šeimininkių šiandien mėgstami balandėliai Lietuvoje žinomi jau nuo Vytauto Didžiojo laikų. Totoriai į Lietuvą balandėlius “atskraidino“ iš Artimųjų Rytų, tik pirminė jų forma buvo šiek tiek kitokia nei dabar. Visos balandėlių sudėtinės dalys – tai puikiai tarpusavyje derantys produktai: daržovės, mėsa ir kruopos.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Kopūstą apvirkite pasūdytame vandenyje, išimkite, tuomet nuimkite lapus, lapkočius padrožkite ir padaužykite, kad pasidarytų plonesni ir minkštesni.
Įdarui mėsą sumalkite, sudėkite riebaluose pakepintą svogūną, gerai išmirkytas ir nuplikytas kruopas, druską, pipirus ir išmaišykite.
Ant kiekvieno kopūstlapio dėkite įdaro, kraštus užlenkite ir suvyniokite. Kopūstainius apvoliokite miltuose ir apkepinkite karštuose riebaluose. Su visais riebalais suverskite į puodą, užpilkite sultiniu ar verdančiu vandeniu, sudėkite pomidorų košę ir troškinkite apie valandą. Pabaigoje įdėkite grietinės.
Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais