Bulviniai blynai atsirado, kai lietuviai pradėjo auginti bulves. Šie blynai būdavo dažniausiai gaminami iš tarkuotų arba trintų bulvių, bulvių košės. Kepant bulvinius blynus buvo laikomasi blynų kepimo taisyklių, t.y. blynai turėjo būti gaminami su raugu, kepami per visą keptuvės dydį, „būti dideli ir apvalūs kaip saulė“. Tradiciškai jie būdavo patiekiami su vištienos spirgais arba bruknių uogiene.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Bulves nuskuskite, sutarkuokite, nusunkite, užpilkite karštu pienu, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
Lašinukus supjaustykite kubeliais. Dalį jų sudėkite į tarkius, o kitą dalį apkepkite iš abiejų pusių. Tada supilkite į paruoštus tarkius ir kepkite keptuvėje.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais