Tradicinės lietuvių virtuvės pasididžiavimas – bulviniai vėdarai. Autentiškas skerstuvių šventės patiekalas, kurį pasididžiuodamos gamindavo Lietuvos kaimų „gaspadinės“, šiandien primirštas. Dažnas jaunuolis apskritai nėra ragavęs ar matęs gaminimo proceso, kaip iš bulvių ir spirgučių pagamintas įdaras supilamas į kiaulės žarnas ir pašaunamas į krosnį. Senoviškas patiekalas neretai pavadinamas gurmanišku, mat ne kiekvienas išdrįsta jo paragauti. Vėdarai paprastai patiekiami su spirgučiais, kaip antrasis patiekalas pietums.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Nuskustas bulves sutarkuokite. Lašinukus smulkiai supjaustykite ir paspirginkite kartu su kapotais svogūnais. Jais užpilkite paruoštas bulves, suberkite mairūnus ar mėtas, pipirus, pasūdykite. Viską gerai sumaišykite.
Gerai išvalytas, ištrintas druska, kapotu česnaku, ir dar kartą išplautas, nekietai prikimškite paruošta bulvių mase. Skardą ištepktie riebalais, įpilkite truputį vandens ir sudėkite žarnas, jas dar keliose vietose subadykite adata, kad nesutrūkinėtų.
Kepkite vidutinio karštumo krosnyje, kol gražiai paruduos, keletą kartų palaistykite riebalais. Valgykite su spirgučiais.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais