Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/skoniukelias/core/SEO/SEO_Controller.class.php on line 203

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/skoniukelias/core/Smarty/smarty-3.1.21/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 75

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/skoniukelias/united/lib/catalog/Catalog_Items.class.php on line 264
Bulviniai vėdarai | Receptas | skoniukelias.lt
Bulviniai vėdarai

Bulviniai vėdarai

Patiekalas

Patiekalas

120 MIN.

Aprašymas

Tradicinės lietuvių virtuvės pasididžiavimas – bulviniai vėdarai. Autentiškas skerstuvių šventės patiekalas, kurį pasididžiuodamos gamindavo Lietuvos kaimų „gaspadinės“, šiandien primirštas. Dažnas jaunuolis apskritai nėra ragavęs ar matęs gaminimo proceso, kaip iš bulvių ir spirgučių pagamintas įdaras supilamas į kiaulės žarnas ir pašaunamas į krosnį. Senoviškas patiekalas neretai pavadinamas gurmanišku, mat ne kiekvienas išdrįsta jo paragauti. Vėdarai paprastai patiekiami su spirgučiais, kaip antrasis patiekalas pietums.

Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.


Warning: Creating default object from empty value in /home/skoniukelias/core/Smarty/smarty-3.1.21/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 218

Jums reikės

Porcijų kiekis
+
-
500 g. - bulvių
150 g. - lašinukų
- pusės svogūno
0.5 šaukštelio - mairūnų ar mėtų
- maltų pipirų
- kiaulės žarnų
- druskos
- riebalų
- grietinės

Gaminimo eiga

Nuskustas bulves sutarkuokite. Lašinukus smulkiai supjaustykite ir paspirginkite kartu su kapotais svogūnais. Jais užpilkite paruoštas bulves, suberkite mairūnus ar mėtas, pipirus, pasūdykite. Viską gerai sumaišykite.

Gerai išvalytas, ištrintas druska, kapotu česnaku, ir dar kartą išplautas, nekietai prikimškite paruošta bulvių mase. Skardą ištepktie riebalais, įpilkite truputį vandens ir sudėkite žarnas, jas dar keliose vietose subadykite adata, kad nesutrūkinėtų.

Kepkite vidutinio karštumo krosnyje, kol gražiai paruduos, keletą kartų palaistykite riebalais. Valgykite su spirgučiais.

Pagaminai patiekalą?
Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais

Pridėti nuotrauką
Šis patiekalas yra pagamintas pagal sertifikuoto Tautinio paveldo produkto receptą, parodant jo gaminimo eigą.