Net keletas bulvinių patiekalų yra Lietuvos kulinarinio paveldo dalimi. Bulvių plokštainis (kugelis) į Lietuvą pateko iš vokiečių virtuvės ir dabar yra kepamas visoje šalyje. Tai - pečiuje kepamas patiekalas iš tarkuotų bulvių. Skirtingų virėjų gaminamas įvairiai, neretai įdedama kiaulienos, paukštienos, grybų, svogūnų, kai kada morkų ar varškės, taukų riebumui. Svarbi patiekalo dalis yra padažas, kuris irgi gali būti gana įvairus, bet tradiciškai – spirgučiai.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Bulves sutarkuokite, užpilkite paspirgintais lašinukais, suberkite sutarkuotą svogūną, maltus pipirus, druską ir viską išmaišykite, sukrėskite į riebalais išteptą puodą. Kepkite apie 1 val. vidutinio karštumo krosnyje.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais