Cibulynė (rasalynė) – šaltsriubė, žemaičių tradicinis Kūčių patiekalas su kepta ant žarijų silke. Į tradicinę cibulynę, kuri gaminama iš silkės, vandens, svogūnų (žemaitiškai cibulis reiškia svogūną), žemaičiai dar pildavo vadinamąjį batvinių rasalą. Jį pagamindavo taip: išvirtus burokėlius užpildavo vandeniu, įmesdavo duonos riekę ir šiltai laikydavo. Kiti užpila actu, rūgpieniu arba kefyru, įdeda krapų.
Patiekiamas paprastesnis recepto variantas, kai silkė kepama ant keptuvės.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Silkę išdarinėkite, įvyniokite į laikraštį ir kepkite žarijose. Iškeptą sudėkite į virintą šaltą vandenį.
Gaminant paprastesniu būdu - išdarinėtą silkę susmulkinkite, pakepkite ant keptuvės. Iškeptą sudėkite į virintą šaltą vandenį.
Palaikykite per naktį. Tuomet suberkite supjaustytą svogūną, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, įpilkite acto.
Valgykite su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais