Čirviniai blynai – dėl gražios formos vaikų itin mėgstamas patiekalas. Mažosios Lietuvos regiono lietuvninkai čirvinius blynus pradėjo kepti nusižiūrėję nuo vokiečių daugiau kaip prieš šimtą metų, ir vadino juos „vofeliais“. Rašytiniuose šaltiniuose teigiama, kad šis patiekalas atsirado Reino upės regione viduramžiais, kai tik atsirado specialios keptuvės su bičių korį primenančiu ornamentu, turinčiu širdelės formą. Lietuvninkai šiuos blynus kepdavo pavakariams, vakarienei ir tiekdavo į stalą su uogiene, valgydavo užsigeriant „kafija“ (kava) arba „tija“ (arbata). Šiuo metu blynai kepami visoje Lietuvoje ir vadinami "čirviniais“ blynais.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Išplakite kiaušinius. Įmaišykite miltus, grietinę, cukrų ir išlydytą sviestą. Viską gerai sumaišykite.
Keptuvę įkaitinkite, galite ištepti riebalais.
Dėkite po šaukštą tešlos, blynus kepkite tol kol gražiai paruduos. Iškeptus blynus papuoškite vaniliniu cukrumi, pagardinkite uogiene.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais