Dzūkiška banda – krosnyje ant džiovintų kopūstų lapų kepamas bulvių tarkių blynas. Ištrauktos bandos suplėšomos, sudedamos į molinį puodą, užpilamos spirgučių padažu, grietine ir dar pusvalandžiui stumiamos į krosnį. Patiekus, kiekvienas šeimos narys atsiplėšia dalį bandos ir dažo į spirgučių, grietinės ir sviesto padažą. Šios bandos valgomos ir su daryciniu, t. y. varškės ir grietinėlės padažu.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Sutarkuokite bulves, dalį tarkių skysčio nusunkite ir, jei bulvės mažiau krakmolingos, įmaišykite truputį krakmolo, druskos.
Tarkius supilkite ant kopūstų lapų ir sulyginkite, kad košė būtų apie 2 pirštų storio.
Kepkite apie 1 val. vidutinio karštumo krosnyje. Ištrauktas bandas suplėšykite, sudėkite į molinį ar ketinį puodą, užpilkite spirgučių padažu, grietine ir dar pusvalandžiui stumkite į krosnį.
Taip pat, karštas bandas galite sudėti viena ant kitos ant patiestos drobės. Kiekvienas šeimos narys tada atsiplėšia dalį bandos ir dažo į spirgučių, grietinės ar sviesto padažą. Šios bandos valgomos ir su varškės ir grietinėlės padažu.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais