Ir nors šiandien mes visi vieningai kepame blynus iš kvietinių miltų, tikrieji blynai privalėtų būti kepami, kaip tai būdavo daroma nuo amžių amžinųjų, tik iš grikinių miltų. Kvietinių miltų blynai niekaip neišeina tokie putlūs ir minkšti, kaip iš grikinių. Be to neturi to specifinio nuostabiai saldžiarūgščio skonio. Blynai – tai ne tik gardus ir sotus valgis, bet ir ištisas ritualas, kurį nuo gaminimo recepto iki pateikimo saugo dzūkų šeimos ir ištisos giminės, perduodančios paslaptis iš kartos į kartą. Skaniausi blynai yra kepti iš girnomis maltų grikių ir valgomi „nuo skavardos“ dar karšti.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Grikių miltus sumaišykite su druska supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę įpilkite 1 stiklinę rūgštaus pieno - pamaišykite. Tuomet įmuškite 1 kiaušinį ir dar kartą išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
Įkaitinti keptuvę su šiek tiek riebalų, dėti po šaukštą gautos masės ir ją kepti kol gražiai paruduos. Pateikti su grietine ir norima uogiene.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais