Keletą šimtmečių atgal lietuviai mėgdavo pasigaminti lėverių: į žuvies odą prikišdavo sumaltos žuvies mėsos, ikrų, pienių... tada išvirdavo. Dar anksčiau didesnę žuvį kimšdavo menkesne ar žuvies atliekomis. Išskirtinumo patiekalui suteikdavo žuvies puošyba. Toks „ponas karalius“, paguldytas pailgoje lėkštėje, dažnai puošdavo švenčių stalus, sukurdamas puikų estetinį vaizdą.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Žuvį nuskuskite ir nuplaukite. Odą aplink galvą apipjaukite ir atsargiai sveiką nunerkite.
Įdarui: tos pačios žuvies filė, piene mirkytą pyragą ir svieste pakepintą smulkintą svogūną sumalkite, įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno. Viską gerai išsukite. Įdarą sukimškite į žuvies odą ir užsiūkite.
Skardą išklokite popieriumi ir ištepkite sviestu. Padėkite žuvį ir kepkite 150 laipsnių temperatūroje 60 min. Iškepusią žuvį atvėsinkite ir atsargiai dėkite į gilią pailgą lėkštę. Puoškite citrinos griežinėliais.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais