Daugelis žemaičių Kūčių vakarienės neįsivaizduoja be vadinamosios spirgynės (kiti ją dar vadina kanapine). Patiekalas lengvai pagaminamas ir yra sveikas. Spirgynei paruošti reikalingi tik trys produktai: kanapių ir linų sėmenų sėklos bei druska. Pagruzdintas sėklas sugrūsti grūstuvėje, padruskinti, mišinį vėl grūsti, kol pasidaro tešla. Tada dar kartą viską spraginti keptuvėje, kol liks milteliai. Patiekti ir skanauti su bulvėmis.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Norimą kiekį kanapių sėklų paskrudinkite sausoje keptuvėje – neilgiau nei 1,5 minutės. Dar šiltas sugrūskite, kad pasidarytų vientisa masė.
Pridėkite pipirų, smulkiai sukapoto svogūno ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite.
Valgoma karštas virtas bulves mirkant į gautą masę.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais