Kastinys - tradicinis žemaičių patiekalas, gaminamas iš grietinės, rūgpienio bei sviesto su prieskoniais. Jame lieka vertingiausias produktas - pasukos. Sakoma, kad skaniausias kastinys išsukamas obeliniu šaukštu. Kastiniui pagardinti žemaičiai dažniausiai naudoja kmynus, nors įdeda ir česnako bei kitų žolelių. Kastinys būna šventinis ir kasdieninis. Kasdieninis gaminamas iš sviesto ir rūgusio pieno. Šventinis kastinys gaminamas iš grietinės ir sviesto.
Kastinys ypatingai vertinamas dėl savo unikalaus skonio ir išskirtinumo. Jo nemoka pagaminti nei viena pasaulio tauta ir tai sugeba, tikrai, ne kiekvienas lietuvis.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Kelias valandas tirštą grietinę palaikykite kambario temperatūroje. Į gilų dubenį įdėkite šaukštą minkšto sviesto ir užpilkite stikline grietinės.
Dubenį įstatykite į kitą indą su šiltu vandeniu ir maišykite jo turinį mediniu šaukštu. Kol dar nėra pasukų, įmaišykite šaukštą grietinės ir maišykite tol, kol bus sunaudota visa.
Kai pradės tirštėti – pasūdykite, suberkite kmynus ir gerai išmaišykite.
Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais