Kibinas - mielinės tešlos pyragėlis su pjaustytos avienos ar jautienos įdaru - valgomas gurkšnojant karštą natūralų sultinį, arbatą ar duonos girą. Šis patiekalas tapo populiarus Lietuvoje kunigaikščio Vytauto Didžiojo dėka. Tiek jam, tiek jo pavaldiniams šie pyragėliai labai patiko ir tapo nuolatiniu patiekalu ant kunigaikščio stalo. Jie ypatingi: nepaprastai skanūs, traškūs, sultingi ir labai sotūs! Kibinai nepraranda savo puikaus skonio net ir atšalę.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Į dubenį suberkite miltus, druską ir cukrų. Tada sudėkite sviestą ir viską gerai sutrinkite rankomis. Sudėkite grietinę, kiaušinius ir viską išminkykite iki vientisos masės. Tešlą palaikyti šaldytuve apie 30 min. Iš tešlos formuokite nedidelio obuolio dydžio gumulus.
Iš jų išplokite paplotėlius, ant jų sudėkite įdarą ir užklijuokite kraštus pynute. Suformuotus pusmėnulio formos kibinus sudėkite į skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite apie 30 minučių iš anksto įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje. Valgykite karštus.
Įdarui mėsą susmulkinkite nedideliais kubeliais, svogūną – mažais gabalėliais. Įdėkite 30 g. sviesto. Įberkite prieskonių ir įpilkite kelis šaukštus vandens.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais