Blynai kepami iš miltų ir vandens maišymo – blendinio. Nuo šio žodžio ir bus kilęs žodis blynai. Senovinėse lietuviškos kulinarijos knygose rašoma, kad blynai turi būti dideli kaip saulė, apvalūs kaip saulė, raudoni kaip saulė ir karšti kaip saulė. Kitaip sakant, blynai yra kepami per visą keptuvės dydį, apskrudinami iš abiejų pusių ir taip patiekiami ant stalo. Lietuvos kaimuose nuo seniausių laikų blynus kepdavo krosnyse, ant stalo dėdavo atitinkamai paruoštą dažinį, visa šeimyna imdavo rankomis blyną ir, pasidažydami dažinyje, jį valgydavo.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Trynius ištrinkite su druska, supilkite miltus, pieną, viską gerai išplakite. Tada išplakite kiaušinių baltymus ir supilkite į tešlą.
Kepkite karštuose riebaluose. Jei blynai kepami ne iš kvietinių miltų, tuomet galima į tešlą įplakti trečdalį kvietinių miltų, kad blynai būtų minkštesni. Valgykite su spirgučių padažu, sviestu, grietine ar uogiene.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais