Lietuva garsėja sriubomis. Sriubos dar iki XX a. pr. vadintos viralais... Anksčiau didesnėje Lietuvos dalyje šį patiekalą valgydavo per pusryčius, pietus ir vakarienę, kartais per vieną dieną išvirdavo net kelių rūšių sriubas. Bene pati populiariausia buvusi burokinė sriuba, vadinta barščiais. Manoma, kad tikruosius barščius virdavo iš laukinio augalo sibirinio barščio. Baravykai pradėti dėti norint pagardinti sriubą.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Išmirkykite grybus ir juos išvirkite. Jiems išvirus išgriebkite, ir į jų nuovirą suberkite supjaustytas morkas, svogūną bei prieskonius.
Daržovėms išvirus, suberkite atskirai išvirtą ir sutarkuotą buroką. Viską vėl užvirkite.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais