Grybukai kiekvienam lietuviui asocijuojasi su vestuvėmis ar kitomis svarbiomis šeimos šventėmis. Jie ypač mėgiami vaikų dėl savo tikroviškos grybo formos. Ruda šokoladinė kepurėlė ir baltas cukrinis kotelio glajus apliejami ant iškepto meduolio – tikras baravykaitis! Išvaizdūs meduoliai sukurs šventinę nuotaiką ant bet kokio stalo. Naudojant natūralius produktus, kepiniai būna skanūs, kvapnūs, o meduoliukai ilgai išsilaiko nepraradę savo skonio savybių.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Puode pavirinkite medų, sudėkite sviestą, cukrų, suberkite miltus, sumaltą gvazdikėlį, truputį cinamono, maltų kvepiančiųjų pipirų.
Viską užkaiskite ir maišykite. Gerai išmaišius, atšaldykite, įdėkite dar miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, ir minkykite.
Iš tešlos formuokite grybukų galvutes, kotelius sudėkite ant sviestu išteptos skardos ir kepkite vidutinio kaitrumo krosnyje, kol gražiai paruduos. Sudėkite į indą, kad atvėstų.
Glajui suplakite kiaušinio baltymą su miltiniu cukrum ir juo kotelį priklijuokite prie galvutės. Kotelių apačią įkiškite į aguonų grūdelius. Apdžiūvus koteliams, į tą patį glajų įberkite kakavos, gerai išsukite ir ištepkite grybukų galvutes.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais