Tai apvalaus arba pailgo žiedo formos pyrago kepinys, paprastai kepamas iš mielėmis kildintos kvietinių miltų tešlos. Suformuoti maždaug plaštakos dydžio riestainiai trumpai paverdami vandenyje, po to kepami. Iškepto riestainio minkštimas būna tankus, tąsus, o plutelė – nurudusi ir kartais trapi. Riestainiai prieš kepant dažnai pabarstomi kokiomis nors sėklomis (tradiciškai – aguonų ar sezamo), kurios įkepa į plutelę. Riestainių su skyle forma yra šimtų metų senumo, dėl to kepiniai geriau iškepa, o per skylę riestainiai gali būti suveriami ant virvutės. Taip riestainius patogu gabenti, suverti jie patraukliau atrodo vitrinose ir ant prekystalių.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite pašildytą pieną ir riebalus, plaktus kiaušinio trynius, druską, miltus - viską gerai išminkykite ir palikite šiltai, vienai valandai, kad pakiltų.
Iš tešlos voliokite piršto storumo volelius, sulenkite juos žiedu ir galus gerai suklijuokite.
Pakilusius riestainius virkite pasūdytame vandenyje, kol iškils. Išgriebkite ir apvoliokite aguonų grūdeliuose, sudėkite į skardą ir kepkite 220 laipsniu apie 15 min. laiko. Kai viena pusė apkepa, apverskite.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais