Saldainiai į Lietuvą atkeliavo iš Rytų. Įdomu, kad jais seniau prekiaudavo vaistininkai – manyta, kad tokie vaistai, pagardinti imbierais, anyžiais, datulėmis, puikiai gydo. Dar ir XIX a. saldainiai buvo brangūs, jais galėjo gardžiuotis tik turtingieji. Vaikams pamaloninti retomis progomis šeimininkės gamindavo saldėsius iš pieno ar grietinėlės, morkų, obuolių, sėmenų, aguonų ir kitų vietinių produktų, pasaldindavo juos cukrinių runkelių sirupu, cukrumi.
Morkų saldainius net 69 proc. sudaro morkos. Jos – turtingiausias vitamino A šaltinis, todėl šie saldainiai ne tik skanūs, bet ir sveiki.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Morkas sutrinkite trintuve, užpilkite cukrumi ir spanguolių sultimis ir virkite maišydami. Mišinys paruoštas, jei jo truputį uždėjus ant drobės ir suspaudus, jis nelimpa prie medžiagos.
Masę sudėkite ant šaltu vandeniu suvilgytos lentelės maždaug 1 cm. storio sluoksniu, apibarstykite riešutais. Atšaldykite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais