Obuolių sūris yra kilęs iš viduramžių valdovų ir didikų dvarų. Taip yra dėl to, kad obuolių sūriui reikia nemažai cukraus arba medaus. Medus visada buvo ir yra pakankamai brangus produktas. O cukrus, iki jo gamybos technologijos iš cukrinių runkelių atradimo, tai pat buvo nepigus. Bene seniausią obuolių sūrio receptą Lietuvoje randame Radvilų virėjo XVII amžiaus užrašų knygelėje. Patiekalas pavadintas „Cidonijų sūriu“, bet recepto pabaigoje priduriama, kad „...tokį pat sūrį galima ir iš obuolių gaminti...“.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Nulupkite ir supjaustykite obuolius, užberkite cukrumi, išmaišykite ir palikite 1 arba 2 d., kad atsirastų sulčių.
Tada sultis nupilkite į puodą ir virkite, kol ims tirštėti, o tūris sumažės perpus.
Tuomet supilkite obuolius ir virkite maišydami apie 1 val., kol sutirštės .
Vėliau viską sukrėskite į drėgną sūrmaišį, paslėkite ir pakabinkite vėdinamoje vietoje, kad džiūtų. Iš sūrmaišių išimtus sūrius dar apdžiovinkite ir suvyniokite į pergamentinį popierių.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais