Mielinis aguonų vyniotinis - tai tradicinis subtilaus skonio kepinys, paprastai kepamas Kalėdų proga. Daromas iškočiojant tešlą ir ją padengiant įdaru, kurį sudaro trintos aguonos ir razinos. Taip pat gali būti dedama apelsino žievelių, riešutų, sviesto ar pieno. Siekiant suteikti šiam kepiniui išskirtinį skonį, aguonos malamos net kelis kartus. Iškeptas vyniotinis paskaninimui padengiamas cukraus pudra arba apšlakstomas citrinos sultimis.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Mieles sutrinkite su cukrumi, supilkite pašildytą pieną, suberkite 500 g. miltų ir išmaišykite. Paviršių užberkite miltais, uždenkite audeklu ir palikite šiltai, kad pakiltų.
Po 2 ar 4 val. suberkite likusius miltus, cukrų, išplaktus trynius, tirpintą sviestą, viską gerai išmaišykite, išminkykite ir palikite, kad pakiltų.
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palaukite, kol išbrinks, nusunkite ir sutrinkite čerpėje ar sumalkite mėsmale. Trynius ištrinkite su trupučiu cukraus, baltymą išplakite iki putų, suberkite likusį cukrų, aguonas ir išmaišykite. Iškočiokite 2 cm storio lakštą. Ant lakšto dėkite sluoksnį aguonų, tik saugokite kraštus – ant jų nieko nedėkite, ir atsargiai vyniokite.
Palikite šiltai, kad pakiltų, aptepkite kiaušiniu ir kepkite vidutinio karštumo krosnyje iki 50 min. Ištraukę iš krosnies pridenkite drėgnu audeklu, kad pluta suminkštėtų.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais