Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/skoniukelias/core/SEO/SEO_Controller.class.php on line 203

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/skoniukelias/core/Smarty/smarty-3.1.21/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 75

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/skoniukelias/united/lib/catalog/Catalog_Items.class.php on line 264
Rūgštynių sriuba su miežinėmis kruopomis | Receptas | skoniukelias.lt
Rūgštynių sriuba su miežinėmis kruopomis

Rūgštynių sriuba su miežinėmis kruopomis

Patiekalas

Patiekalas

100 MIN.

Aprašymas

Pirmąją vietą pagal laukinių žolių naudojimą sriuboms užimtų laukinės rūgštynės. Šilų dzūkės rūgštynių sriubą virdavo pusryčiams, nuo ankstyvo pavasario iki vasaros vidurio, beveik kiekvieną dieną. Rūgštynes džiovinti ir jas žiemai sūdyti mažuose stiklainiuose pradėjo tik XX a. pab. Rūgštynes dažniausiai rinkdavo tik iki Joninių, kol jų lapeliai dar būdavo žali ir minkšti. Pirmieji rūgštynes auginti darže pradėjo Žemaičiai ir lietuvininkai. Sriubą jie vadindavo rūgštynyne. Ją galima buvo virti su mėsa ir be jos, bet pagrindinis rimtesnis ingredientas sriuboje - miežinės kruopos ar bulvės. Jeigu sriubą virdavo be mėsos, tai buvo dedama kietai virti kiaušiniai ir galiausiai balinama grietine.

Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.


Warning: Creating default object from empty value in /home/skoniukelias/core/Smarty/smarty-3.1.21/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 218

Jums reikės

Porcijų kiekis
+
-
1.5 l. - vandens
200 g. - vištienos kauliukų
50 g. - sviesto
3 valg. šaukšto - miežinių kruopų
100 ml. - pieno
2 - kiaušinių
1 - morkos
- svogūno
- petražolių
- druskos
200 g - rūgštynės
1 - bulvės

Gaminimo eiga

Vištienos kauliukus sudėkite į vandenį ir virkite sultinyje kartu su daržovėmis: morka, svogūnu, petražolių lapeliais.

Nuplautas rūgštynes susmulkinkite ir patroškinkite su trupučiu sultinio, šaukštu sviesto ir druska.

Sultinį perkoškite, sudėkite troškintas rūgštynes, supilkite šaukštą miežinių kruopelių ir įpilkite pieno.

Atskirai kietai išvirkite kiaušinius, prieš valgymą supjaustykite, sudėkite į lėkštes ir ant jų supilkite rūgštynių sriubą.

Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis.

Pagaminai patiekalą?
Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais

Pridėti nuotrauką

Kur paragauti regiono patiekalų?

Šis patiekalas yra pagamintas pagal sertifikuoto Tautinio paveldo produkto receptą, parodant jo gaminimo eigą.