Dešra – mėsos gaminys sudarytas iš smulkiai supjaustytos, sumaltos mėsos ir smulkintų lašinių. Sumaišytas tarpusavyje mėsos turinys su prieskoniais bei druska išminkomas ir kietai kemšamas į paruoštas žarnas, kurios dešroms suteikia tam tikrą formą ir saugo jas nuo aplinkos poveikio. Dešra rūkoma įvairiais būdais. Šaltai rūkyta dešra – puikus pasirinkimas valgyti su duona ar tiesiog kaip gardų užkandį malonioje draugijoje. Tokių dešrų privalumas, kad jas galima laikyti ilgiau, bet tik vėsiai ir tamsiai.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Iš mėsos pašalinkite sausgysles, kremzles, minkštus riebalus. Pusę mėsos smulkiai supjaustykite, o kitą pusę – sumalkite.
Visą mėsą sumaišykite. Sudėkite smulkintus prieskonius, smulkiai sukapotą česnaką, druską ir viską išminkykite.
Gerus kietus nugaros lašinius supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į mėsą ir gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
Paruoštą mėsą kuo greičiau kimškite į paruoštas žarnas. Padarytas dešras apdžiovinkite ir 5 ar 7 dienas rūkykite šaltuose dūmuose.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais