Šis specifinės trikampės formos sūris – tikras Lietuvos pasididžiavimas. Savitumo lietuviškam sūriui suteikia ne tik jo išskirtinė forma, bet ir senovinis gamybos būdas be jokių maisto priedų, kvapiųjų medžiagų bei dažiklių. Gaminant jį naudojamas pasterizuotas karvių pienas, įvairios žolelės ir pieno rūgšties raugas, suteikiantis pienarūgštį skonį. Sūrio masė rankomis kemšama į tradicinius reto audinio trikampius sūrmaišius, slegiama ir kurį laiką pastovėjusi išimama nudžiūti ant medinės lentelės. Paskutinė šio gaminio stotelė – rūkykla, po kurios sūris iškeliauja gardžiai kvepiantis ir „įdegęs“, puikiai derantis su gira ar alumi.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
10 l. pieno pakaitinkite iki 90°C temperatūros. Supilkite 2 l. pakaitintų išrūgų - taip susidaro varškė.
Varškę išgriebkite, nulašinkite kiaurasamtyje ir įdėkite arbatinį šaukštelį druskos. Tuomet ją sudėkite į sūrmaišį ir paslėkite pusvalandžiui.
Išimtą iš sūrmaišio sūrį ištrinkite druska ir pipirais. Padėkite ant grotelių rūkykloje ir rūkykite apie 2 val. Išėmę sūrį iš rūkyklos leiskite jam atvėsti.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais