Grikinė boba (babka) - dzūkų apeiginis kepinys. Pietrytinės Lietuvos smėlynuose visais laikais gerai augo grikiai, todėl grikiniai patiekalai šiame krašte dažni. Grikinė babka kepama iš grikinių miltų su visais lukštais. Babkos recepto nusakyti beveik neįmanoma – viskas dedama iš akies, pagal kiekvienos šeimininkės pajautimą... Grikinė babką dzūkai kepė šventėms, laukdami garbingų svečių, o kartais mirusiųjų minėjimo progomis ir pusiaugavėniui. Dar ir dabar Dzūkijoje vyksta babkos kepimo varžybos, kurios šeimininkės babka bus gražesnė, saldesnė, margesnė.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Mediniu šaukštu išmaišykite kiaušinius su cukrumi. Į gautą masę supilkite ištirpintą sviestą ir pamaišykite. Tuomet įmaišykite 500 ml. pieno ir supilkite miltus. Dar kartą viską gerai išmaišykite.
Galiausiai, 0,5 stiklinės grietinės sumaišykite su soda, supilkite į tešlą ir išmaišykite. Tešlą sudėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite vidutinio karštumo krosnyje apie 1 val.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais