Egzotiškos išvaizdos, šaltą sriubą, rožine spalva nudažo marinuoti arba virti burokėliai. Manoma, jog Lietuvoje šaltibarščiai pradėti valgyti per darbymečius, kai pristigdavo laiko maistui gaminti. Skystus šaltibarščius gamindavo šienpjoviams: daržovės – dėl vitaminų, rūgpienis – kad atvėsintų, o vanduo – troškuliui numalšinti. Dėl šios priežasties šaltibarščiai yra ypač mėgstamas lietuvių patiekalas pavasario ir vasaros sezonais. Sriuba patiekiama su virtomis ar keptomis bulvėmis.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Supjaustykite ir į puodą sudėkite agurkus, svogūnų laiškus, krapus. Įberkite žiupsnelį druskos ir patrinkite grūstuvėliu. Tuomet stambiai sutarkuokite virtus burokėlius, viską išmaišykite. Įdėkite grietinės ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Įpilkite rūgštaus pieno. Jeigu bus per tiršta – įpilkite pieno. Galiausiai, sudėkite supjaustytus virtus kiaušinius.
Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais