Šaltiena – tai mėsos ir kaulų nuoviro drebučiai su mėsos gabaliukais. Šis Rytų Europoje paplitęs patiekalas, dažnai puošia ir šventinį stalą. Vienas pagrindinių skanios šaltienos ingredientų – kiaulienos kojos. Ši dalis privalo būti, nes ji garantuoja, kad šaltiena sustings taip, kaip reikia. Likusi mėsa pasirenkama pagal skonį. Prieš verdant šaltieną, būtina žinoti kelias taisykles, pvz. užmerkti supjaustytą mėsą, nupilti pirmą kartą užvirusį vandenį, tinkamu laiku sudėti prieskonius ir lėtai virti.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Mėsą ir daržoves gerai nuvalykite, nuplaukite, užpilkite šiltu vandeniu, pasūdykite ir virkite 3-4 val. ant silpnos ugnies, nugraibant atsiradusias putas ir riebalus, kol mėsa pradės kristi nuo kaulų. Prieš baigiant virti sudėkite prieskonius.
Išvirusią mėsą ir daržoves išgriebkite, o sultinį perkoškite. Mėsą atskirkite nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Taip pat supjaustykite morkas nedideliais griežinėliais. Supjaustytą mėsą ir morkas sudėkite į sultinį, pagardinkite pipirais, druska ir supilkite į indelius ar vieną formą. Atvėsinkite ir tada atšaldykite iki kol sustings.
Prieš valgant, formą kelioms sekundėms panardinkite į karštą vandenį ir išverskite ant negilios lėkštės. Jos pakraščius galite papuošti petražolių šakelėmis ar salotų lapeliais. Prie šaltienos galima patiekti acto ir krienų.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais