Kūčių vakarienei būdavo duodama įvairiai pataisytų žuvų ir augalinės kilmės valgių – grybų, virtų kviečių, pupų, kisieliaus. Turbūt iš čia gimė dviejų produktų apjungtas patiekalas – silkė su baravykais. Svarbu naudoti silkę su galva, uodega ir visais kaulais, nes tai šviežumo ir gero skonio garantas. Išdarinėta silkė supjaustoma gabalėliais. Džiovintus grybus būtina pamirkyti ir apvirti. Svarbiausias momentas – kvapnūs, sultingi baravykai supjaustomi juostelėmis, jokiu būdu nemalami dėl estetinio vaizdo.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Išdarinėkite silkę – nulupkite, išimkite kaulus. Jei silkė stipriai sūri, pamerkite ją 1 val. į pieną arba vandenį. Supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Nuplaukite džiovintus baravykus ir išvirkite. Nukoškite, perplaukite ir sumalkite stambia mėsmale.
Aliejuje pakepinkite svogūną ir į jį, sudėję maltus baravykus, maltus pipirus, masę dar keletą min. patroškinkite, atvėsinkite.
Į silkinę dėkite sluoksnį silkės, ant viršaus klokite baravykų masę.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais