Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/skoniukelias/core/SEO/SEO_Controller.class.php on line 203

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/skoniukelias/core/Smarty/smarty-3.1.21/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 75

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/skoniukelias/united/lib/catalog/Catalog_Items.class.php on line 264
Skilandis | Receptas | skoniukelias.lt
Skilandis

Skilandis

Patiekalas

Patiekalas

Aprašymas

Skilandis – vienas anksčiausiai dokumentuotų lietuviškų maisto gaminių. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės dokumentuose jis pirmąkart paminėtas 1506 m. Skilandis etimologiškai siejasi su lietuvišku žodžiu skrandis – tai į skrandį sukišti sūdytos kiaulienos gabalai. Tarpukariu laikytas tautiniu delikatesu, įžvelgta potenciali jo paklausa užsienyje -  ano meto spauda rekomendavo šeimininkėms šio patiekalo neapleisti, buvo patariama, kaip paruošti mėsą. Skilandis nuo senų laikų taupomas vasaros darbymečiui, tiekiamas svečiams įvairiomis progomis. Skilandžiui būdingas rūgštokas, aštrokas, sūrus specifinis skonis ir kvapas, susidarantis nuo prieskonių, brandinimo ir džiovinimo.

Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.

 


Warning: Creating default object from empty value in /home/skoniukelias/core/Smarty/smarty-3.1.21/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 218

Jums reikės

Porcijų kiekis
+
-
5 kg. - mėsos
1 kg. - lašinių
130 g. - druskos
- juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
- česnako
- kiaulės skrandis

Gaminimo eiga

Skilandis gali būti daromas iš smulkiais ir stambiais gabalais pjaustytos mėsos. Lašinius supjaustykite pailgais arba stambiais keturkampiais gabalėliais. Geriausia skilandį gaminti iš vidutinio didumo mėsos gabalėlių.

Suminkius mėsą ir įmaišius prieskonius, mėsą sudėkite į gerai išvalytą ir kiek pasūdytą kiaulės puslę. Pasistenkite prikimšti kietai, kad neliktų tuščių tarpų ir subadykite adata.

Prikimšus suriškite ir pakabinkite. Palikite kabėti 4-7 dienas – priklausomai nuo skilandžio dydžio. Po to rūkykite 2-3 savaites šaltuose dūmuose.

Pagaminai patiekalą?
Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais

Pridėti nuotrauką
Šis patiekalas yra pagamintas pagal sertifikuoto Tautinio paveldo produkto receptą, parodant jo gaminimo eigą.