Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/skoniukelias/core/SEO/SEO_Controller.class.php on line 203

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/skoniukelias/core/Smarty/smarty-3.1.21/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 75

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/skoniukelias/united/lib/catalog/Catalog_Items.class.php on line 264
Sūdyta žuvis | Receptas | skoniukelias.lt
Sūdyta žuvis

Sūdyta žuvis

Patiekalas

Patiekalas

Aprašymas

Pajūrio, pamario ir paežerių gyventojai smulkias žuveles džiovino, o didesnes sūdė. Pasūdytos žuvys būdavo dar ir rūkomos karštuose dūmuose greitam vartojimui. Sūdant žuvys buvo paskaninamos pipirais, lauro lapeliais, kadagio uogomis, maltais kardamono grūdeliais. Kitą dieną sūrimas buvo nupilamas, žuvis stipriai prislegiama ir laikoma šaltai.


Warning: Creating default object from empty value in /home/skoniukelias/core/Smarty/smarty-3.1.21/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 218

Jums reikės

Porcijų kiekis
+
-
- žuvų (karšių, kuojų, ožkų, meknių, žiobrių, aukšlių, salačių, šamų)
- druskos

Gaminimo eiga

Skaniausios sūdytos žuvys anot patyrusių žvejų – karšiai, kuojos, ožkos, meknės, žiobriai, aukšlės, salačiai ar netgi šamai. Taip pat, žuviai sūdyti geriausia tinka žiema.

Sūdymui naudokite stambią druską. Būtent stambioji druska pašalins iš žuvies mėsos skystį.

Žuvį prieš sūdymą išskroskite, padalinkite smulkesnėmis dalimis. Pjaustant svarbu nepažeisti plonos plėvelės, kuri pridengia riebalų sluoksnį ant pilvo. Todėl pjaukite nuo nugaros pusės.

Žuvies ir jos filė nenuplaukite vandeniu, bet nusausinkite skudurėliu. Nusausinę, žuvies paviršių įtrinkite druska taip, kad jos kuo daugiau patektų po žvynais. Druskos įpilkite į burną ir žiaunas.

Pasūdytą žuvį sudėkite į paruoštą indą. Paprastai po savaitės žuvis gerai įsisūdo.

Pagaminai patiekalą?
Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais

Pridėti nuotrauką
Šis patiekalas yra pagamintas pagal sertifikuoto Tautinio paveldo produkto receptą, parodant jo gaminimo eigą.