Niekas taip nepakelia šeimininko savivertės, kaip galimybė svečius pavaišinti paties raugintomis daržovėmis ar sūdytais lašiniais. Mėsos sūdymas – vienas iš seniausių ir labiausiai paplitusių maisto konservavimo būdų. Geriausiai tinka sūdyti kiauliena. Būdama riebesnė nei kiti sūdyti gaminiai, ji ne taip greitai išdžiūsta net laikoma ilgiau. Lašinius galima sūdyti arba sausai, arba sūryme. Juos patariama valgyti su raugintomis daržovėmis, kuriose gausu antioksidantų. Ypač sveika valgyti su česnakais. Šiais laikais daugelis žmonių nebedirba sunkaus fizinio darbo, tačiau sveikam žmogui per dieną derėtų suvalgyti apie 20 g lašinių, kad pasikrautų energijos.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Lašinius galima sūdyti sausai – įtrinkite druska. Galimas ir mišrusis sūdymo būdas: druska įtrinkite lašinių viršų, jų kraštus ir po 6 val. lašinius apverskite.
Dar po 6 val. lašinius užpilkite sūrymu, kuriam reikia 10 l. vandens ir 2 kg. druskos. Sūryme lašinius laikykite nuo 2 iki 3 sav.
Įsisūrėjusius lašinius išimkite, nuvalykite druskos likučius, apibarstykite smulkintais juodais, baltais, kvepiančiais pipirais ir lauro lapais, smulkintu česnaku ir pakabinkite porai dienų, kad apdžiūtų. Laikykite vėsioje patalpoje, mediniuose loviuose.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais