Švilpikai - labai paprastas ir kasdieniškas bulvių valgis, aukštaičių dar vadintas bulbonais, o kitur - ir bulbošnikais. Sakoma, kad aukštaičiai niekada nesumaišys virtinio su švilpiku, kuris įdaromas uogomis ar vaisiais ir kandant net „švilpia“. Tradiciniai švilpikai yra kepami orkaitėje, tuomet gali būti patroškinami su sviestu bei grietine arba patiekiami su varškės ir spirgučių padažu.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Su odelėmis išvirtas bulves nulupkite, sugrūskite, suberkite miltus, įmuškite 2 kiaušinius, pasūdykite. Viską išminkykite.
Iš bulvių masės kočiokite volelį, suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais. Juos sudėkite į miltais išbarstytą skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 150 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Iškepusius švilpikus sudėkite į indą, sudėkite susmulkintus ir pakepintus lašinukus su svogūnu, supilkite pieną ir 10 min. troškinkite.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais