Vytintų dešrų gamyba pati sudėtingiausia. Kruopštus ir atidumo reikalaujantis jų gamybos procesas trunka net keturias savaites. Gamybos procesą sudaro keturios pagrindinės operacijos: tai žaliavos parinkimas, kuteravimas (t. y. malimas, maišymas), kimšimas, brandinimas. Vytintoms dešroms gaminti naudojama ne tik kiauliena bei jautiena, bet ir riebalai. Parinkta žaliava tiesiogiai daro įtaką gaminio sudėčiai – kiek joje bus raumenukų, kiek – lašinukų. Kadangi dešra turi būti ne tik skani, bet ir gerai atrodyti, naudojant tik kietuosius nugaros lašinukus gaunama raiški pjūvio mozaika.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Iš mėsos pašalinkite sausgysles, kremzles, minkštus riebalus. Visą mėsą smulkiai supjaustykite arba pusę mėsos supjaustykite, o kitą pusę – sumalkite.
Gerus kietus nugaros lašinius supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į mėsą ir gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
Visą mėsą sumaišykite. Sudėkite smulkintus prieskonius, smulkiai sukapotą česnaką, druską ir viską išminkykite.
Paruoštą mėsą kuo greičiau kimškite į paruoštas žarnas. Dešras kabinkite netoli krosnies ir joms apdžiūvus, perkabinkite ant karties svirne ar namo pastogėje.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais