Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/skoniukelias/core/SEO/SEO_Controller.class.php on line 203

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/skoniukelias/core/Smarty/smarty-3.1.21/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 75

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/skoniukelias/united/lib/catalog/Catalog_Items.class.php on line 264
Vytinta dešra | Receptas | skoniukelias.lt
Vytinta dešra

Vytinta dešra

Patiekalas

Patiekalas

Aprašymas

Vytintų dešrų gamyba pati sudėtingiausia. Kruopštus ir atidumo reikalaujantis jų gamybos procesas trunka net keturias savaites. Gamybos procesą sudaro keturios pagrindinės operacijos: tai žaliavos parinkimas, kuteravimas (t. y. malimas, maišymas), kimšimas, brandinimas. Vytintoms dešroms gaminti naudojama ne tik kiauliena bei jautiena, bet ir riebalai. Parinkta žaliava tiesiogiai daro įtaką gaminio sudėčiai – kiek joje bus raumenukų, kiek – lašinukų. Kadangi dešra turi būti ne tik skani, bet ir gerai atrodyti, naudojant tik kietuosius nugaros lašinukus gaunama raiški pjūvio mozaika.

Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.


Warning: Creating default object from empty value in /home/skoniukelias/core/Smarty/smarty-3.1.21/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 218

Jums reikės

Porcijų kiekis
+
-
7 kg. - mėsos (nugarinės, kumpio ir kitų raumenų)
2 kg. - lašinių
300 g. - druskos
4 g. - karčiųjų pipirų
15 g. - kvepiančiųjų pipirų
2 skiltelių - česnako
1 valg. šaukšto - cukraus
šaukštelio - kalendrų
- kiaulės žarnų

Gaminimo eiga

Iš mėsos pašalinkite sausgysles, kremzles, minkštus riebalus. Visą mėsą smulkiai supjaustykite arba pusę mėsos supjaustykite, o kitą pusę – sumalkite.

Gerus kietus nugaros lašinius supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į mėsą ir gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.

Visą mėsą sumaišykite. Sudėkite smulkintus prieskonius, smulkiai sukapotą česnaką, druską ir viską išminkykite.

Paruoštą mėsą kuo greičiau kimškite į paruoštas žarnas. Dešras kabinkite netoli krosnies ir joms apdžiūvus, perkabinkite ant karties svirne ar namo pastogėje.

Pagaminai patiekalą?
Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais

Pridėti nuotrauką
Šis patiekalas yra pagamintas pagal sertifikuoto Tautinio paveldo produkto receptą, parodant jo gaminimo eigą.