Dauguma lietuviškų tradicinių desertų, kurių tarpe ir žagarėliai – bajoriškosios virtuvės palikimas. Forminiai žagarėliai Lietuvoje kepami gana seniai ir dažnai turi nostalgijos atspalvį – mamos ar močiutės vaikystės sausainiai. Pirmuosius žagarėlius pradėjo kepti aukštaičiai, vėliau – visa Lietuva. Gaminami iš mielinės tešlos, kurią iškočiojus formuojami žagarėliai ir kepami aliejuje, todėl yra gan riebus desertas.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Visus produktus sumaišykite ir suminkykite, palikite valandai šiltoje vietoje, kad pakiltų. Ant stalo pabarstykite miltų ir tešlą iškočiokite lakštais.
Tešlos lakštus pjaustykite pailgais keturkampiais. Jų viduryje įpjaukite ir per įpjovą prakiškite vieną tešlos kampą, išverskite ir dar pasukite. Dėkite į įkaitintus riebalus arba aliejų ir virkite. Išvirus - dėkite ant lininio audeklo ir pabarstykite miltiniu cukrumi.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais