Tradicinė žuvienė verdama laikantis griežtų nuostatų: žuvis turi būti šviežia ir pagauta vietoje, žuvienei pagardinti naudojamos tik tam tikros prieskoninės žolelės, o valgytojams nerekomenduojama į ją papildomai įsidėti net grietinės. Tikra žuvienė turėtų būti verdama tik ant laužo ir užbaigiama virti ritualu, nuo kurio žuvienė skaidrėja ir įgauna subtilų skonį - paimta iš laužo rusenanti gluosnio šaka panardinama į sriubą.
Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.
Žuvį išdarinėkite, nuskuskite ir pusę jos sudėkite į puodą, įmeskite perpus perpjautą svogūną ir ant jų vėl dėkite žuvį.
Įpjaustykite ryšulėlį petražolių, kelias morkas, svogūnų laiškų.
Įberkite žiupsnelį druskos, vandens pilkite tiek, kad gerokai apsemtų žuvį. Baigiant virti, įmeskite ryšulėlį krapų.
Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis.
Pagaminai patiekalą? Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais